Duurzaam bouwen met pallets

Gebruikte pallets zijn uitstekend geschikt om mee te bouwen. De pallets hebben een karakteristieke uitstraling doordat ze jarenlang gebruikt zijn voor het vervoeren van spullen. Je kan eventueel gebruikte pallets opkopen en als bouwmateriaal gebruiken. Wij geven je een paar tips waar je de pallets voor kan gebruiken.

Maak zelf meubels met gebruikte pallets

Pallets zijn perfect om meubels van te maken. Het leuke van de pallets is dat je ze zowel binnen als buiten kan gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een loungeset voor buiten ermee maken. Of een kast voor in huis. De mogelijkheden met pallets zijn eindeloos.

Maak zelf een selectie van de pallets

Tweedehands pallets hebben een karakteristieke uitstraling en zijn perfect voor het maken van meubels. Maar de kwaliteit verschilt nog weleens per partij pallets. Maak daarom altijd zelf een selectie. Kijk hoe stevig het hout nog is en wat de structuur van de pallets is.

Bouw een scheidingswand met pallets

Wil je binnen no time een scheidingswand op kantoor neerzetten? Met stapelbare pallets zet je eenvoudig en snel een muur neer. Je maakt er binnen een handomdraai een mooie scheidingswand van. Het is ook nog eens een stuk voordeliger dan een standaard tussenwand.

Bouw plantenbakken met pallets

Verticaal tuinieren is een trend die we in steeds meer tuinen terugzien. Maak van jouw eigen tuin een verticale tuin door een pallet tegen de muur te hangen. Maak de pallets voor een deel dicht en vul ze met plantjes. Je bouwt zo eenvoudig je eigen plantenbakken met pallets.

Bouw een schuur met gebruikte pallets

Wil je een nieuwe schuur in je tuin plaatsen? Je kan een schuur bouwen met gebruikte pallets in je achtertuin. De gebruikte pallets zijn duurzaam en voordeliger, dan nieuw hout. Je kan de pallets opstapelen tot een muur en er een moderne schuur mee neerzetten. De achterkant van de pallets kunnen dichtgetimmerd worden en voorzien van isolatiemateriaal. Je hebt zo een duurzame schuur in je achtertuin staan.

Waarom zijn pallets duurzaam als bouwmateriaal?

Gebruikte pallets hebben een lang leven achter de rug. De pallets krijgen nu een tweede leven als bouwmateriaal. Dit maakt ze duurzaam omdat er geen nieuwe materialen nodig zijn om jouw project te bouwen. Uiteraard kan je ook nieuwe pallets overwegen voor je bouwproject, maar deze zijn minder duurzaam.