7 tips voor het beveiligen van je huis

Het wordt steeds belangrijker om je woning professioneel te beveiligen tegen inbrekers. Je wilt tenslotte niet dat er een indringer makkelijk binnenkomt. Wij hebben 7 tips voor je verzameld om je woning professioneel te beveiligen. Je kan onze tips gebruiken om met een veilig gevoel je woning af te sluiten.

Zorg voor goede sloten

Investeer in goede sloten en neem minimaal sloten met SKG***. Combineer de sloten met veiligheidsbeslag en antikerntrekbeveiliging. Dit maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om nog binnen te komen.

Plaats verlichting in de voor- en achtertuin

Een woning zichtbaar maken zorgt voor een extra sociale controle in de straat. Inbrekers staan liever niet in het licht. Door verlichting in de voor- en achtertuin te plaatsen maak je een woning zichtbaar.

Plaats een camera

Een camera kan ervoor zorgen dat inbrekers zichtbaar worden als ze voor de deur staan. De beelden mogen ook als bewijsmateriaal gebruikt worden. De pakkans is voor de inbreker hierdoor een stuk groter. Door een camera te plaatsen kan je inbrekers afschrikken.

Vergeet de sloten van je achterdeur te vervangen

Heb je een achterom? Dan is de kans groot dat de inbrekers achterom komen. De meeste inbrekers weten dat de achterdeur minder goed beveiligd is. De meeste bewoners beveiligen wel hun voordeur, maar vervangen niet de sloten bij de achterdeur.

Laat je hang en sluitwerk checken door een slotenmaker

Wil je er zeker van zijn dat je hang en sluitwerk nog voldoet? Laat dan een slotenmaker langskomen. Je hang en sluitwerk wordt dan gecontroleerd volgens het politiekeurmerk veilig wonen. Verouderde sloten worden direct vervangen en je woning wordt professioneel beveiligd tegen inbrekers.

Investeer in een alarmsysteem

Wil je inbrekers echt buiten de deur houden? Investeer dan in een alarmsysteem. De meeste inbrekers controleren of er een alarmsysteem aanwezig is voor ze toeslaan. Je mag de aanwezigheid ook kenbaar maken met een sticker. De inbrekers zijn dan meteen op de hoogte.

Zorg voor hang en sluitwerk op de ramen

Denk niet alleen goed na over het hang en sluitwerk bij je deur, maar ook bij je raam. Als je ramen onvoldoende beveiligd zijn is er een kans dat de inbreker hier gebruik van maakt. Met speciale raamsloten kan je ervoor zorgen dat ze niet zomaar binnenkomen via het raam.