7 duurzame oplossingen voor in de badkamer

Elke dag wordt er van de badkamer gebruik gemaakt. Hierdoor verbruik je elke dag gas, stroom en water. Wij hebben zeven duurzame oplossingen voor je badkamer op een rijtje gezet. Je kan zo beginnen met besparen in de badkamer.

Installeer een slimme thermostaat in de badkamer

In de badkamer staat de verwarming iets hoger, dan in de rest van het huis. Maar je gebruikt de badkamer eigenlijk alleen in de ochtend. Met een slimme thermostaat kan je de badkamer in de ochtend laten opwarmen en in de middag de kachel uitzetten. Je bespaart hiermee flink wat geld op stookkosten.

Gebruik een waterbesparende douchekop

Als je gaat douchen verbruik je 8,7 liter water per minuut. Bij een waterbesparende douchekop wordt dit teruggebracht naar 5 liter per minuut. Je kan flink wat water besparen met de waterbesparende douchekop.

Investeer in een warmte terugwin systeem

Sta je toch graag lang onder de douche? Je bent jaarlijks veel geld kwijt aan water en gas om het water te verwarmen. Een manier om hierop te besparen is door een warmte terugwin systeem te gebruiken. De warmte van het water wordt hergebruikt tijdens het douchen. Je bespaart zo flink wat geld tijdens het douchen.

Installeer LED verlichting in je plafond

Een simpele oplossing om je badkamer duurzamer te maken is door LED verlichting te plaatsen. Bijvoorbeeld als je een plafond met spotjes hebt. LED verlichting verbruikt flink wat minder stroom in de badkamer.

Plaats vloerverwarming in de badkamer

Elektrische vloerverwarming is dé oplossing om minder gas in de badkamer te verbruiken. Dankzij de verwarmde vloer is er ook minder warmte via de radiatoren nodig. Je verbruik zal hierdoor afnemen en de vloer voelt tijdens het douchen lekker aangenaam aan.

Neem geen bad in de badkamer

Een bad vullen met water kost veel meer water en gas, dan een keertje douchen. Door enkel een douchecabine te plaatsen hou je ruimte over en bespaar je flink op de kosten. Wil je toch perse een bad? Overweeg eventueel een klein bad zodat er minder water ingaat.

Overweeg de installatie van een zonneboiler

Met een zonneboiler kan je met zonne-energie je water verwarmen. De boiler slaat de zonne-energie op om het water in de ochtend te verwarmen. Je hebt zo een heerlijke warme douche zonder gas te verbruiken.